O mojim nekim receptima i preporukama :)

fit-factory-helena-fjorovic-receptiPiše: Helena Fjorović  | recepti i preporuke

Odlučila si pripaziti na prehranu jer dolazi ljeto i svi su se nešto nabrijali da moraju izgledati odlično na plaži….

Što sad? Postoji li nešto, nekakva prehrana u kojoj nećeš osjećati da se moraš puno odricati, u kojoj nećeš gladovati jer otkad si prešla neke godine, to više nije lako.
Prije si malo smanjila ili dva dana nisi večerala i otišle su te tri kile koje su se nakupile zbog neopreza. Danas to više nije ni blizu.

S druge strane, rodila si, imaš neki broj godina, ne moraš se više pokazivati ni previše truditi. Dobar izgled je ionako rezerviran za mlade cure ili dame kojima je to posao, pa sve tretmane za oblikovanje tijela dobijaju besplatno, a vjerojatno imaju i svoju nutricionisticu i kuharicu. Ili jednostavno ništa ne jedu 😉
Međutim, nije sve tako crno. Postoji puno načina da uvedemo minimalne promjene u našu prehranu, a da dobijemo wow rezultat.
Evo nekoliko brzinskih savjeta.

Recepti za bolji osjećaj

Za početak, smanjite unos šećera, bijelog brašna i ulja. U zamjenu za to, počnite koristiti agava sirup, kokosov šećer ili steviju, integralno brašno ili neke posije i kokosovo ulje. Ja obožavam brašno od pira koje je jako slično ukusom bijelom brašnu, a puno je zdravije i manjeg glikemijskog indeksa.
U većini slučajeva, ukućani neće primjetiti veliku razliku, a učinit ćete pozitivne pomake u svom tijelu.

Što se događa u tijelu kada počnemo jesti hranu nižeg glikemijskog indeksa? Pa događa se to da razina šećera u krvi koja poraste unosom hrane, ostane na razini koja je optimalna za energiju. Nije previsoka i ne uzrokuje lučenje inzulina da bi se snizila razina šećera u krvi. Samim tim, imamo energiju i ne osjećamo potrebu za pretrpavanjem hranom. Također, poštedjet ćemo tijelo od napadaja gladi, kada obično posežemo za brzom energijom tj hranom koja u sebi ima jednostavne ugljikohidrate (čokolada, pekarski proizvodi…). Zvuči poznato?

Da bi Ti olakšala, povremeno ću staviti recept koji ja koristim i meni je u redovitoj prehrani. Možda pomogne i tebi J
Uglavnom će to biti slatki recepti jer u njima je najveća zamka i tu uglavnom padamo na ispitu!

Prvi takav recept su: Muffini. Meni su jako fini. Nisam ih sama izmislila, negdje sam davno pročitala recept i počela ih raditi. Probaj ih napraviti po ovom receptu, vjerujem da će vrijediti, pogotovo kad znaš da je puno bolji od „standardnog“ muffina.

Uživaj u okusu i brzoj pripremi 🙂

Trackback sa Vaše stranice.

Napišite komentar

KONTAKT

Linija Zdravlja

Zubovačka 6,
     10000 Zagreb

linijazdravlja111@gmail.com

KONTAKT

Linea Snella Zagreb jug
(kod AVENUE MALLA)

Prilaz Vladislava
     Brajkovića 10, 10000 Zagreb

info@fit-factory.hr
zagreb.jug@lineasnella.hr

+385 1 7799 169
+385 91 9898 289

RADNO VRIJEME

Linea Snella Zagreb JUG

ponedjeljak, četvrtak
12.00 - 20.00 h

utorak, petak
7.00 - 15.00 h

srijeda
07.00 - 11.00 h
16.00 - 20.00 h

Pratite nas na:

Link to my Facebook Page
Link to my Youtube Page