Kako je ovaj Uskrs mirisao na mladu janjetinu i prefine pečene krumpire :)

fit-factory-life-uskrs- janjetina
Ručak za Uskrs  | mlada janjetina
Ovaj Uskrs sam se odvažila sama raditi janjetinu u peći.
Od jedne poznate dame sam kupila domaću mladu janjetinu i to odmah pola (da mi ne prifali, a i tako to rade prave domaćice hehe). Polovica je bila razrezana na još pola pa sam jednu zamrznula, a drugu polovicu polovice (1/4) sam ostavila za Uskrs.

Dan prije sam je dobro nasolila, posula vegetom i ostavila preko noći da se dobro napaca.

Mlada janjetina – priprema:

3 h prije ručka, stavit je u protvan sa 2 žlice kokosovog ulja i jednom glavicom luka prerezanom na pola. Prekriti folijom koju malo izbockamo čačkalicom. Peći na laganoj temperaturi od 160 stupnjeva cca 1,5 h, a zatim skinuti foliju i dodati sirovi oguljeni krumpir kojeg smo prethodno također posolili i promiješali s vegetom.

Da, ja volim i koristim vegetu bez obzira na sve one natpise da je štetna. Dakle, vjerujem da je sve štetno u velikim količinama, a ja je koristim često, ali pomalo:)

Peći sljedećih 30 min na 180 stupnjeva, zatim preomiješati krumpir, a žlicom nekoliko puta zaliti janjetinu sa masnoćom u kojoj se peće. Nastaviti peći još nekih 30 min na 200 stupnjeva. Kad je ispečena po vašoj želji, ugasite peć i izvadite je prije posluživanja.
Krumpiri budu slasni, mekani i fino žučkasto pečeni, janjetina slasna i topi se u ustima, a kožica bude hrskava točno koliko treba ne presuha. Poslužiti sa mladim lukom, rotkvicom, zelenom ili francuskom salatom.

Dobar tek i sretan Uskrs.

fit-factory-life-uskrs- janjetina

Trackback sa Vaše stranice.

Napišite komentar

KONTAKT

Linija Zdravlja

Zubovačka 6,
     10000 Zagreb

linijazdravlja111@gmail.com

KONTAKT

Linea Snella Zagreb jug
(kod AVENUE MALLA)

Prilaz Vladislava
     Brajkovića 10, 10000 Zagreb

info@fit-factory.hr
zagreb.jug@lineasnella.hr

+385 1 7799 169
+385 91 9898 289

RADNO VRIJEME

Linea Snella Zagreb JUG

ponedjeljak, četvrtak
12.00 - 20.00 h

utorak, petak
7.00 - 15.00 h

srijeda
07.00 - 11.00 h
16.00 - 20.00 h

Pratite nas na:

Link to my Facebook Page
Link to my Youtube Page